GERÇEKTEN AÇLIK MI YAŞIYORSUN

GERÇEKTEN AÇLIK MI YAŞIYORSUN

GERÇEKTEN AÇLIK MI YAŞIYORSUN

 

 

Su içsem yarıyor ne yapabilirim! 

 

 

www.kilokontrolurunleri.com bana nasıl rehber olabilirsiniz ben gerçekten bu kilolarla baş edebilir miyim soruları ile çok fazla karşı karşıya kalıyor olmamız bazen aynı konuları tekrar tekrar hatırlatma gereği duyuyor olmamıza neden oluyor.

 

 

En basit anlatımla gerçekten aç mısınız öğrenin! Açlık dürtüsü farklı şey, stres kaynaklı yemek yeme ve üzerinizdeki baskıyı hafifletme güdüsü çok farklı bir şey.

 

 

İnsan stres duyduğu ve kendisini huzursuz hissettiği ortamlarda hemen bir şeyler yeme-içme güdüsü ile kendisini rahatlatmak peşinde koşuyor.

 

 

Acaba kültürel yapımız açısından büyüklerin mağdur,üzgün bir çocuğu avutmak için mağduriyetin ya da üzgünlüğün sebebini araştırmak yerine o anda eline geçen şekerli sakızı veya bir çikolata barı kaptığı gibi çocuğa vermesi toplumsal bir içgüdüye neden olmuş olabilir mi?

 

 

Bu konuya hiç bu açıdan bakma imkanı buldunuz mu?Farkındaysanız günümüzde de sokakta bir çocuk ağlıyorsa etrafını kuşatan yetişkinler çocuğu sakinleştirmek adına hemen şekerli bir şeyler vermek yolunu tercih ederler.

 

 

Bu nedenle sanki stres anlarında şekerli bir şeyler tüketmek kanun hükmünde kararname gibi olmazsa olmazlar literatürüne girmiş gözüküyor.

 

 

Alışkanlıkları değiştirmek inanın atomu parçalamaktan bile zor bir mücadele.İnsan gerçekten aç olmadığı halde bir şeyler yeme dürtüsü ile hareket ediyor ise bunun sorgulanması ve bu alışkanlıkların zamana yayılarak değiştirilmesi gerekiyor. 

 

 

ACABA STRESTEN Mİ YEDİNİZ O DONDURMAYI

 

 

İnsan bir kere ipin ucunu kaçırdı mı her şey üst üste geliyor.Stresten kaynaklanan yeme-içme dürtüsü hiç de hafife alınacak bir durum değildir.İnsanlar en zor anlarda kendisini rahatlatmak üzere geçici mutluluk sarhoşluğu olsa bile bu riski göze alıyor.

 

 

Örneğin güncel basın haberlerinde rengarenk dondurmalardan ve yaz mevsiminde hilekârların dondurmaya olduğundan fazla kimyasal karıştırdıklarından bahsediliyor,ama kimin umurunda rengarenk bir kupa dolusu dondurma o an için sizi mutlu etsin yeter!

 

 

Gerçekte bir kupa dondurma insanı serinletir süt ile yapılır, salep kullanılır ekstra kimyasallar kullanılmaz ve 1 kilo hakiki dondurmanın bedeli ortalama 70 TL ile 80 TL arasında değişir ama raflarda gördüğünüz dondurmalara bakarsanız hiç mevsiminde olmasa bile rengarenk pazar tezgahı gibi her çeşit dondurma mevcut özüne inildiği zaman durumun hiç de böyle renkli cazip gözüktüğü falan yok.

 

 

Elbette size dondurma tüketmeyin falan demiyoruz ama ne yediğinizi de bilin istiyoruz stres anında kendinizi mutlu edelim derken vücuda daha fazla zarar vermek içten bile değil.

 

 

Çoğu insan stres kaynaklı yeme dürtüsünü kötü hisleri beyinden silmek ve rahatlamak umudu ile gerçekleştiriyor ancak ne var ki bu gibi durumlarda tutulan ip yüksek oranda trans yağlar ile doldurulmuş,yüksek miktarda şeker içeren, kaliteli besinlerden yoksun,vücutta özellikle iç organları saran,göbek ve basen oluşumunu olduğunuzdan daha hızlı geliştiren yiyeceklerdir.

 

 

Daha çok sizi huzursuz eden ve baskılayan olayların üzerine derin derin nefes alıp bir kez daha düşünün gerçekten acaba stresten mi yediniz o dondurmayı, ya da bir kaç gofreti.

 

 

Stres kaynaklı bir açlık mı yoksa gerçekten acıktın mı?

 

 

Refah düzeyi gelişmiş ülkelere bakıldığı zaman bizim toplumumuzdan farklı bir tablo sergilemiyor olmaları gerçekten ilgi çekici.Kilo problemleri konusunda bizden pek farklı olmadıkları ortaya çıkıyor.

 

 

Peki o zaman stres kaynaklı bir açlık mı yoksa gerçekten acıktın mı sorusunun işaretleri madde madde sıraladığımız ayrıntılarda saklanıyor olabilir mi?

 

 

Ruhen gergin olan bir insanın açlık hissi önüne geçilmez şekilde ortaya çıkar. İnsan baskı altındayken anlık rahatlık mı yoksa gerçekten fiziksel açlık mı pek farkına varamaz.Normalde fiziksel olarak açlık yavaş yavaş ortaya çıkar ama sofranın kurulmasını bekleyebilirsiniz.Tersi durumlarda stres kan şekerini tetikler ve beklemeye tahammülümüz yoktur.

 

 

Siz hiç sinirli bir insanım gergin olduğu saatlerde ortalık yerde bunu da yemem gerekiyor,bunu da içmem gerekiyor diye dolaştığını gördünüz mü?Elbette dolaşmaz çünkü bir an evvel yalnız kalıp arzuladığı huzura kavuşmak için şekerli, yüksek miktarda yağ içeren aynı zamanda kalorisi yüksek yiyecekleri yemek peşinde olduğunu kendinizden şahit olmuşsunuzdur.Normal şartlarda açlık belirtileri size bu beklenmedik hareketleri yaptırmaz ve biraz düşünme payı bırakır, ne yesem-içsem için size zaman tanır.

 

 

Stres sizi sarıp çevrelediği zaman kendinizi dinlemek pek de işinize gelen bir durum değildir,daha çok haz duygusu ile yiyeceklere saldırmak daha olası bir durumdur.Ancak fiziksel açlığın verdiği hisler biraz farklıdır ve ikisini birbirinden ayırmak daha kolaydır.Sofrada su bulundurursunuz aynı zamanda yemek size tokluk hissi verdiği anda sofrayı terk edersiniz.Bu kadar basit.

 

 

Stres kaynaklı bir açlık nedeniyle hislerin tavan yaptığı anlarda, ne bulduysam götürdüm dersiniz.Kendi kendinize pişmanlık saldırıları düzenlersiniz öyle ya metabolizmanın sözünü dinleyip sağlıklı yiyecekler yemediniz.Söz konusu olan normal açlık belirtileri olsaydı suçluluk hissi de olmayacaktı ve bu anlamsız saldırılarda.

 

 

Herbalife Official Member Lider Beslenme.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site Roneon güvenlik uygulamaları ve Google reCAPTCHA tarafından korunmaktadır.<br />Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları kabul edin.