MEYVELERİN DİYETTEKİ ROLÜ NEDİR?

MEYVELERİN DİYETTEKİ ROLÜ NEDİR?

MEYVELERİN DİYETTEKİ ROLÜ NEDİR?

 

 

Yasaklar daima çiğnenmek için konulmuş kurallar diye düşünüyoruz.

 

 

Bunun nedeni; insanların uyum sürecini düşünmeden yapılan beslenme planları olabilir.Hep ortada kırık dökük kalan porselen tabaklar gibi yapıştırılıp bir araya getirilmeyecek kadar kötü deneyimleri hatırlattığı için midir bilinmez.

 

 

Dengeli beslenme de hangi meyveler yasak hep kafa karıştırmaya devam eder ancak insanlar bir türlü odaklanıp asıl hedefe doğru yürümeyi göze alamaz.Bu nedenle yasaklar daima sanki çiğnenmek için koyulmuş kurallar olarak benimsenir.Meyvede bulunan şekerler iyi mi yoksa bizim için sinsi bir düşman mı iyice anlamak gerekiyor.

 

 

Lider beslenme sizler için yeni fikirleri ortaya atmak, sonuç garantili diyet listeleri oluşturmanızı kolaylaştırmak adına ne gerekiyorsa taze bilgiler ile hafızalarınızı yenilemenizi kolaylaştırıyor.

 

 

Çoğu zaman meyvedeki fruktoz şekerini hain ilan edebiliyor bazı diyetisyenler. Evet karbonhidrat meyvelerin dolgu malzemesi olarak bilinir.

 

 

Karbonhidrat olmayan kilo kontrolü pek başarılı olamaz bunun nedeni sağlıklı ve dengeli bir plan oluşturmanın en temel yanlarından bir tanesi de taze meyve gibi lif açısından sağlıklı ve kalorisi düşük gıdaların diyet dışında bırakılması olabilir.

 

 

Meyveler olduğundan daha sağlıklı ve enerjik bir yapıya kavuşmanızı kolaylaştırabilir.Fikir olarak paylaşmak istediğimiz ikinci bir konu ise kilo vermeye çalışırken meyve porsiyonları öyle sanıldığı kadar katı kurallarla altı çizilmiş şekilde değildir.

 

 

Bütün insanlarda olduğu gibi sizin vücudunuzun da karbonhidrat ve sağlıklı liflere ihtiyacı vardır.Meyvelerde de karbonhidrat ve sağlıklı lifler bolca bulunur meyveler bariz olarak sadece şekerden ibaret değildir.

 

 

Taze meyveler doğal şeker ihtiva ediyor olmalarına rağmen su, vitamin, mineral ve esansiyel besinlerin birçoğunu içeriğinde bulundurur.Bu nedenle taze meyvelerin doğal ve antioksidan içeriklerinin güçlü olduğunu, vücutta detoks etkisi yaptığını bilmeden diyetinizden meyveleri çıkarmayınız.

 

 

Kontrollü yemek planları yaparken;bir porsiyon meyvenin her insanın kendi sağ elinin büyüklüğünü geçmemesi basit anlaşılır bir kuraldır.Bu kural üzerinden konuşacak olursak bir tabak meyveyi tüketmek yerine günde 3 ya da 4 defa küçük küçük öğünler halinde meyve tüketmenin zarardan çok fayda sağlayacağı bir gerçekliktir.

 

 

Diyet meyveleri nelerdir

 

 

Başta da belirttiğimiz gibi diyete giren kadınların çok yüksek oranda yanlış intibaları satın aldıkları ve bu konuda meyvelerin kötü bir şöhrete sahip olduklarını unutmamak gerekiyor.

 

 

Çoğunlukla derinlemesine incelemeden ve araştırmaya gerek duymadan diyette hangi meyvelerin yasak ya da hangi meyvelerin serbest olduğu konusu tamamen zihinleri karıştıran bir tartışma konusu olarak gündemi meşgul ediyor.

 

 

Kafa karışıklığının en büyük sebeplerinden bir tanesi meyvelerin kalori kaynağı olarak gösterilen doğal şeker ve özellikle fruktozun sıklıkla meyve tabağındaki renkli görüntünün insanları cezbediyor olması ve bir porsiyon denildiği zaman ortaya karışık bir tabak meyvenin bütünüyle tüketilmesi olabilir mi?

 

 

Elbette ortalama 80-100 kalori civarında bir porsiyon meyveyi tüketmek yerinde bir karar olabilir.Sıralı olarak burada belirtebileceğimiz elma, portakal, cennet meyvesi, muz, kivi gibi meyveler ya da mevsimine göre kavun, karpuz dilim dilim tercih edilerek bütün diyetlerin bir parçası haline getirilebilir.

 

 

Ölçü tamamen kişinin kendi günlük metabolizma hızı ile orantılı olduğu takdirde hiçbir meyvenin diyetten çıkarılmasına gerek yoktur.

 

Meyvelerin genel özelliğini öğrendiniz vitamin,lif gibi besleyici ve insanı tok tutmaya yarayan faydaları düşünülürse sebze ve meyveler ile özelleştirilen, kişiye özel bir diyet planı elbette sizin için de faydalı olabilir.

 

 

Diyette hangi şekerler önemlidir

 

 

En çok karşılaştığımız sorulardan bir tanesi rejim de muz yiyebilir miyim? Elbette diyetiniz içerisinde muz gibi sindirimi kolaylaştıran meyveleri tüketmenizden daha doğal bir durum olamaz.

 

 

Ölçüyü kaçırmamak gerekiyor fruktoz, glikoz, laktoz, maltoz şekerin farklı biçimleri olarak bildiğimiz ve metabolizmamız üzerinde ciddi bir şekilde etkileri söz konusu olan şeker tipleri meyvelerde bulunan bitki kaynaklı Fruktoz şekeri doğal yollardan elde ettiğimiz şekere karşılık geliyor.

 

 

Ancak kötü olan şeker denildiği zaman ilave olarak; reçel, tatlılar ve meyve suları gibi içeceklere ilave edilen şeker akla gelmelidir.Hangi yöntemlerle nasıl elde edildiği tam bir muamma olan bu şekerlerin diyetteki yeri daha çok tartışılmaya devam edecektir.

 

 

Bunun yanında doğal şekerin mi yoksa endüstriyel şekerin mi daha zararlı olduğu ve kilo kontrolünün önündeki engel olduğu daha iyi anlaşılacaktır. Meyvelere karşı olan tavrınızı bir de bu açıdan değerlendirmek ve glisemik indeks bilincinin oluşmasını istiyoruz.

 

 

Diyet listesi meyve ile nasıl oluşturulur

 

 

Söz konusu şeker ve meyveler olduğu zaman meyvelerin sadece şekerden ibaret olmadığını bilmemiz gerekiyor.

 

 

Karbonhidratların vücudun acil enerji kaynağı olarak bilindiği bir ortamda kalitesini incelemek ve taze meyvelerden ve sebzelerden karşılanan doğal şekerin besin değeri diyet listeleri hazırlanırken nasıl bir tavır takınılacağı konusunda sizleri aydınlatacağı inancındayız.

 

 

En basit diyet listesi kaliteli karbonhidratlar, protein, vitamin ve esansiyel besin maddelerini içeriyor olmalı.Tersi düşünüldüğünde şeker ilavesiz ürünlerin ne kadar revaçta olduğu bilinmesi gereken ince bir ayrıntıdır.

 

 

Meyvelerin diyet üzerindeki etkileri düşünüldüğü zaman insanlarla diyet konusunda sohbetlerimizde gözlemlediğimiz kadarını sizlere de aktaralım; ne kadar meyve tüketiyorsunuz sorusunun karşılığı genelde pek karşılık bulmuyor.Ancak ne kadar tatlı tüketiyorsunuz dediğimizde tatlılar ardı ardına sayılıyor.

 

 

Bunun anlamı doğal şekerden uzaklaşmış tamamen ilave şeker ile şişmanlamaya devam eden bir yapı ile karşı karşıya kaldığımız ortaya çıkıyor.

 

 

Buna rağmen sohbetlerimiz içerisinde meyvelerden C vitamini, E vitamini, Folik asit, Potasyum,Lif gibi yararlı besin maddelerinin karşılandığı hatırlatmasını yaptığımız insanlar, gerçekten merakla ve ilgi ile bizi dinliyor ve fazla değil birkaç hafta içerisinde olumlu sonuçlar ile yolumuza devam ediyoruz.

 

 

Meyve diyeti ya da şekerli atıştırmalıklar

 

 

İnsan diyet yaparken gözünde büyütmüş olduğu problemleri Herbalife yaşam koçu desteği ile kolayca aşabilir.

 

 

Hayal gücünüz leziz bir meyve ile güne başlamayı sürekli gözünüzün önünde döndürüp duruyorsa hemen yarım muz ve vanilyalı bir Herbalife Shake ile sabah kahvaltınızı yapmanın zamanı gelmiştir.

 

 

Mükemmel olan yönü sabahları kahve ile ile başlayan birçok insandan daha enerjik ve dengeli bir kahvaltı sizi güne hazırlayabilir.Söz konusu olan kendinizi güne daha enerjik hazırlamak ise meyveler mutlu ve dengeli besin çarkının bir parçasıdır.Meyveler diyette kötü bir etken değildir.

 

 

Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayan ve mevsiminde tüketilen bütün meyveler formunuzu korumanız için yardımcı olur.İlave şekerleri düşününce doğal meyve şekerinin vücut üzerindeki faydaları ve sabah ve öğleden sonraları düşünülürse 1 adet meyvenin tüketilmesi gayet doğaldır.

 

 

Akşamları meyve tabaklarını süslemek yerine metabolizmanın yavaş olduğu saatlerde daha çok hafif, kalorisi düşük besleyici değeri yüksek Herbalife Shake tercih edilebilir.

 

 

Diyet yaparken meyveleri nasıl değerlendirmeliyiz

 

 

Şekerin kilo kontrolü üzerindeki etkisi düşünülürse; patates kızartması gibi yüksek kaloriye sahip ve nişasta açısından zengin gıdaların kilo vermek isteyen insanlarda kademeli olarak azaltılması gerekmektedir.

 

 

Konuya meyveler açısından bakarsak diyet sebzeleri ve meyvelerin gün içerisinde ölçülü bir şekilde tüketilmesi yerinde bir karar olacaktır.Pek çok sebze de olduğu gibi kabul edilir şekliyle basit karbonhidrattan uzaklaşmak daha kolay olacaktır.

 

 

Bu nedenle alışkanlıkları değiştirmek ve yeni faydalı manifestoları yerine koymak fazla şeker tüketen insanlarda aşama aşama takip edilmesi gereken ve hassasiyetle üzerinde çalışılması gereken bir durum.

 

 

Aşırı kilo her zaman sağlıksız sonuçlar ve yorgun bedenler anlamına geliyor bu nedenle fabrikasyon şekerlerin yerine diyetinizi meyve ile desteklenmiş diyet listeleri oluşturmak, gerekli besin maddelerini doğal yollardan karşılamak gerekiyor.

 

 

Meyveler bu noktada size kolaylık sağlayabilecek gıdalardır, meyvelerin özellikle vitamin ve antioksidan kaynağı olduğu bilinci ile sindirim sisteminizin, bağırsakların bütünüyle vücudunuzun destekçisi olabileceği göz önünde bulundurularak diyette meyve tüketiminin kabul edilen tutarlarda size de faydası olduğu düşüncesindeyiz.

 

 

Herbalife Resmi Üyesi 0535 497 19 52

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site Roneon güvenlik uygulamaları ve Google reCAPTCHA tarafından korunmaktadır.<br />Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları kabul edin.