DİYET ÖNCELİĞİNİZ OLACAK DÖRT ÖNEMLİ YÖNTEM

DİYET ÖNCELİĞİNİZ OLACAK DÖRT ÖNEMLİ YÖNTEM

DİYET ÖNCELİĞİNİZ OLACAK DÖRT ÖNEMLİ YÖNTEM

 

 

Diyetim yarım kalmasın Çarşamba teyzem geliyor, Cuma Amcam burada olacak ya da hafta sonu ailecek piknik yapacağız gibi bahaneler diyete başlamak için erteleme yöntemleridir.

 

 

Biz burada daha çok diyet önceliğiniz olacak 4 önemli yöntem ile ilgili açıklamalar yapacağız.Her geçen gün kilo vermeye çalışan insanların farklı yöntemler peşinde koştukları medyatik haberlerle topluma duyuruluyor.

 

 

Aslında sihir küçük değişiklikler yapmayı başarmak ve bunun için gayret göstermek ile başlıyor alışa gelmiş olduğunuz yemek yeme alışkanlıklarınızı, kahvaltı alışkanlıklarınızı göz önüne alarak kendi rotanızı çizebilirsiniz.

 

 

Örnek; öğle yemeklerinde Dürüm ve kola tercih eden bir kişinin menüden kolayı çıkarması ciddi derecede şeker tasarrufu yaptığını, vücudunu gereksiz şekerden koruduğu ve onlarca kaloriyi de boşa çıkardığını görürüz.Sonuçta bir kaç ayda bu küçük değişiklik bir gram bile kilo veremiyorum diye serzenişte bulunan bir insanın 2-3 kilo vermesine sebep olabilir.

 

 

Normal şartlarda insanın alışkanlıklarından vazgeçmesi bir şeyleri değiştirmeye çalışması birkaç gün ya da birkaç haftada gerçekleşmez bir Herbalife distribütörü olarak kendi vücudumda fazla kilolardan kurtulmak için 6 ay düzenli egzersiz ve özel Herbalife beslenme programları uygulamak ilk bir kaç hafta hiç kolay olmadı.

 

 

Çünkü bende dışarıda yemek yemeyi ve gerekli gereksiz atıştırmalıkları çok tüketiyordum, ama sonuçta zorda olduğu söylenemez.Özellikle diyet konusunda çoğu insanın fast food alışkanlıklarından vazgeçmesi bize göre en az 2 ay sürebilir planlı beslenme alışkanlıklarını kazanmak meyve,sebze tüketmek, protein ağırlıklı beslenerek,yağlardan kurtulmak tabii ki zaman alması açısından gözünüzü korkutmasın.

 

 

Her şeyi bir anda yapmak yerine her gün yeni küçük bir değişiklikle güne başlamak büyük değişikliklerin temelini oluşturur.Örneğin her gün sabah uyku halini ortadan kaldırmak için bir fincan hazır kahve tüketmek yerine 1 büyük bardak aloe veralı su içmeyi denediniz mi?Bence denemelisiniz çünkü hayat değişimin kendiliğinden olmasını beklemez.

 

 

Meyvelerden gelen tatlı enerji

 

 

Tatlı denildiği zaman hepimizin aklına enerji gelir.Ancak bu enerjiyi vücudun depoladığı ve göbek basen olarak fatura edildiği gibi bir düşünce pek hoş karşılanmaz.Hatta belli espriler ile geçiştirmeye çalışılır.

 

 

Aslında tatlı olarak her gün yemekten sonra kek, sütlaç,pasta ya da tahin pekmez gibi klasik damak lezzetlerini tercih etmek, karşılık olarak alınan kaloriden daha fazlasını yakmayı gerektiriyor.

 

 

Bu nedenle yemeklerden sonra 1 adet meyve çok fazla kalori içermediği için tatlıların yerini tutabilir.Bildiğiniz gibi meyveler lifli yapısı ve içerdikleri vitaminler ile bağışıklık sisteminin güçlenmesini, metabolizmanın hızlı çalışmasını ve kilo vermeye çalışırken de vücuda fazla kalori vermedikleri için tercih sebebidirler.

 

 

Beslenmenin temelinde meyveler olan bir diyet piramit şeklini düşünün,bir porsiyon tatlıdan daha düşük kalori ve bir porsiyon tatlıya nazaran daha besleyici bir altyapı olur.Sizce de öyle değil mi?

 

 

Beyaz ekmek mi tam tahıllı mı

 

 

Bir de sürüp giden tartışmalar var çıtır çıtır beyaz ekmek dururken kepekli tam tahıllı ekmeği hiç hoş görmeyen insanlar olabilir.Beslenme çarkının içerisinde özellikle hazır sandviç ya da hamburger ekmeğini gözünüzün önüne getirin.

 

 

Bütünüyle yağ tabakalarını besleyen 1 gram dahi kepek bulunmayan vitamin minerallerden tamamen uzaklaştırılmış sadece imalat aşamasında kolay pişirilmesi için onca besleyici mikro besinlerden uzaklaştırılmış beyaz un ile hazırlanmış bu ekmekler genelde katkı maddeleri ile şişiriliyor.

 

 

Elbette tam tahıllı ekmek kadar besleyici de değildir.Aniden yükselen şeker sebebi ile öğleden sonra ofiste uyuyan masa başı çalışanları düşünülünce tam tahıllı ekmeğin besleyici olduğunu tekrar hatırlatmak ve değişim için start vermenizi tavsiye ediyoruz.

 

 

Tam tahıllı ekmek gün boyunca kan şekeri seviyenizi normal değerlerde tutarak abur cubur yiyecekler yemenizi de engelleyebilir.

 

 

Sebze yemekleri hızlı kilo verdiriyor

 

 

Nedendir bilinmez ama sebze yemeklerine küsmüş gibi bir halimiz var.

 

 

Bu nedenle her köşe başında hazır yiyecekler ile imtihan veriyor gibiyiz, kaldı ki toplumun ciddi oranda kilo alma eğilimli gıdalar ile besleniyor olması ek olarak sağlık problemleri ile karşılaşıyor olmasının en büyük nedenlerinden bir tanesi olarak gösteriliyor.

 

 

Sebzelerin pişirilmesi ve tüketime hazır hale getirilmesi çok fazla zahmet gerektiren bir iş değil,bu nedenle diyetinize sebze yemeklerini eklemeniz hızlı kilo verdiriyor olmalarının avantajından faydalanmanızı, daha sağlıklı kalmak ve değişimi hızlandırmak isteyen insanlara tavsiyemizdir.

 

 

Çünkü dışarıda yemek yediğimiz zaman nişasta bazlı yiyecekler ile hızlı kilo alıyoruz.Besin değerleri yüksek kalori oranı düşük olan sebzelerin tüketilmesi bol vitamin, bol mineral ve yüksek lif oranları ile sindirim sistemini hızlandırarak bağırsak ve midede kısa zamanda rahatlamaya neden oluyor.

 

 

Kahvaltıda fast food mu yok artık

 

 

Çoğu insan diyet hapı adı altında satılan ürünleri Doktor reçetesi ile satın alıyor, zamanla kilo vermeye çalışırken herhangi bir düzenli diyet uygulamadığı için bütün sorumluluğu bir küçük kapsül üzerine yüklüyor.

 

 

Bu objektif bakış açısı ile bizim diyet yapmak isteyen insanlara önerimiz her gün sabah dengeli bir kahvaltı yapmak ile değişime başlayabilirsiniz.Örneğin günümüzde ev hanımlarının bile sabah kahvaltı alışkanlıkları çalışan kadınlara göre zaman kısıtları olmamasına rağmen genelde; simit, poğaça, hazır börek, açma gibi hamur işi menülerden oluşuyor.

 

 

Hazır yiyecekleri özellikle sabah kahvaltısında yüksek kalorileri de düşünülürse tamamen bir ateşten gömlek olarak tanımlıyoruz.

 

 

Bunun nedeni vücut sabahleyin ihtiyacı olan besin maddelerini istiyor biz tabiri caizse benzin ile çalışan araca motorin ile yakıt takviyesi yapıyoruz ve sonuçları önlenemez gibi gözüken kilo problemleri ile görüyoruz.

 

 

Aslında bizim önerimiz kahvaltıda fast food mu yok artık diye bilmeniz, her sabah kahvaltıda Herbalife formül 1 Shake gibi besleyici değerleri yüksek bir sabah kahvaltısı ile güne güle güle başlamanız değişimin sizi daha çabuk yakalamasını sağlayacaktır.

 

 

Herbalife Bağımsız Üyesi Lider Beslenme 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site Roneon güvenlik uygulamaları ve Google reCAPTCHA tarafından korunmaktadır.<br />Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları kabul edin.